Onze werkwijze


Onze werkwijze

Alle artiesten werkzaam bij The Ink Society werken alleen op afspraak en in hun eigen stijl. Je kunt onze portfolio’s bekijken op onze  Facebookpagina.  Als je een voorkeur hebt voor stijl en artiest, dan kan je een aanvraag insturen door het aanvragenformulier in te vullen (zie link hieronder) en op te sturen naar: info@theinksociety.nl
Aanvraagformulier The Ink Society

De aanvraag

Wanneer je een idee hebt voor een tatoeage, dan kan je op onze website zien wie er nog boekingen aanneemt. Neem alsjeblieft geen kinderen en/of huisdieren mee naar het kennismakingsgesprek. Voor meer tips en uitleg hierover check onze DO’S AND DONT’S

*  Neemt diegene op het moment geen nieuwe klanten aan? Houd dan onze Facebookpagina in de gaten; we posten een bericht als de lijn weer open gaat. Aanvragen voor die tijd worden niet in behandeling genomen. Voor Mara en Wietske kan je je ook opgeven voor hun mailinglijst. Deze houdt je up to date over hun beschikbaarheid.
* Neemt diegene op het moment wel nieuwe klanten aan? Stuur dan een mailtje naar info@theinksociety.nl en zet daar kort en bondig de omschrijving van je idee (thema, onderwerp). Stuur maximaal 4 referentieafbeeldingen mee. Dat hoeven geen afbeeldingen van tatoeages te zijn, liever niet zelfs, want we maken graag zelf een ontwerp 🙂 Vertel kort per afbeelding wat je erin aanspreekt. Aan de hand van de beelden en je idee beslist de artiest of ze je uitnodigt voor een kennismaking. Wees daarom zo duidelijk en specifiek mogelijk en bekijk ook vast het werk op onze Facebookpagina, om te zien of jouw idee ook wel echt binnen ons portfolio past. Mocht je ideeën hebben die daarbuiten vallen, dan verwijzen we je graag door naar gecertificeerde studio’s in de buurt met een fijne sfeer en goede kwaliteit.

Specifieke situaties: Is je aanvraag een cover-up of bedekking van littekens? Stuur dan alsjeblieft ook een goede foto van de plek mee.

Op dit moment nemen Bin, Carlijn, Iris, Nora, Romina, Rosie, Sanne, Rick en Wietske nog aanvragen aan. Op hun persoonlijke artiestenpagina’s lees je hier meer over.

De kennismaking

NEEM A.U.B. GEEN KINDEREN EN/OF HUISDIEREN MEE NAAR DE SHOP 😉 en probeer, waar mogelijk, alleen naar je afspraken te komen.

Op het moment dat je de kennismaking hebt, zal je het idee voor je tatoeage verder bespreken met één van ons.

Het is belangrijk om diegene zoveel mogelijk creatieve vrijheid te geven; het is bij ons in goede handen 🙂 Wel vragen we van je dat je zo duidelijk mogelijk jouw richtlijnen vertelt; wat je echt wel of echt niet wil, op welke plek je het wilt, of je een maximaal budget hebt etc. Hoe meer ontwerpen er gemaakt moeten worden, hoe duurder het hele proces wordt, dus het is echt belangrijk om te weten wat je wilt.
Na de kennismaking spreek je af hoe jullie proces nu verder gaat. Verder vragen we een schetsvergoeding. Deze kan je contant, met pin of met creditcard betalen. Dit is voor het maken van een ontwerp. Het zetten van de tatoeage is vaak minder werk dan het ontwerpen ervan. Daarom rekent elke artiest een bedrag voor het maken van het ontwerp. Dit bedrag is gelijk ook de aanbetaling voor je tatoeage en wordt over het algemeen verrekend in de totaalprijs van je tatoeage, tenzij de artiest dit van tevoren met je overlegd.

 

Het ontwerpproces

Nu gaat ons creatieve brein in werking! We duiken nu in je idee, gaan inspiratie opdoen, beelden verzamelen, studies maken en aan de hand daarvan wordt jouw unieke ontwerp gemaakt. De artiest zal je haar ontwerp uiterlijk een week van tevoren per e-mail sturen, tenzij anders afgesproken. Soms is het noodzakelijk om nog een keertje van tevoren af te spreken als er toch nog dingen onduidelijk blijken. Dan kan het idee op het lichaam gepast, geschetst of geplakt worden om het zo mooi mogelijk uit te werken. De artiest zal in dat geval even contact met je opnemen.

 

Het tatoeëren

Helaas kan je NIET getatoeëerd worden als je zwanger bent, of als je nog borstvoeding geeft.

Kom op tijd voor je afspraak. Kom uiterlijk een kwartier eerder en kom niet te laat. Als je te laat komt, is het goed mogelijk dat je afspraak vervalt. En lees voordat je komt ook even onze DO’S AND DONT’S

Het tatoeëren gebeurt met rotary machines. Deze zijn helaas niet minder pijnlijk, maar maken wel minder herrie 🙂 Onze inkten zijn veganistisch. Lees meer over hoe tatoeëren voelt bij HOE VOELT HET?

De nazorg

Je krijgt van ons een formulier mee waarop staat uitgelegd hoe je het het beste kunt verzorgen. Ook kan je de nazorgproducten (Bepanthen zalf (niet creme) en Unicura Balance in pompflacon) bij ons, of van te voren, aanschaffen. Lees meer over de NAZORG
De prijs

De prijs van een tatoeage hangt van vele factoren af. De huid, de plek, het ontwerp, etc. We kunnen daarom voordat het ontwerp er is slechts een ruwe prijsschatting geven. Je kunt tijdens de kennismaking wel een maximaal budget aangeven, dan kunnen we daar rekening mee houden in het ontwerpproces.
Ons starttarief is €150.

We rekenen een bedrag voor het maken van een ontwerp. Het zetten van de tatoeage is vaak minder werk dan het ontwerpen ervan. Daarom rekent elke artiest een bedrag voor het maken van het ontwerp. Dit bedrag is gelijk de aanbetaling voor je tatoeage en wordt over het algemeen verrekend in de totaalprijs van je tatoeage, tenzij de artiest dit van tevoren met je overlegd. De afspraak en aanbetaling kunnen nog kosteloos worden geannuleerd, mits de afzegging minimaal 14 dagen van tevoren is. Dus 14 dagen vóór jouw tattooafspraak 😉 Anders zijn wij helaas genoodzaakt de aanbetaling in rekening te brengen.

 

Algemene voorwaarden
Of we ook een lap tekst met Algemene Voorwaarden hebben? Ja? Hè, fijn! ALGEMENE VOORWAARDEN