Dos and don’ts


Dos en don’ts voordat je je tatoeage laat zetten:

We raden je aan om alleen naar jouw afspraak te komen. Dit geldt zowel voor de kennismaking, als voor de daadwerkelijke tattooafspraak. Onze shop is qua ruimte niet gebouwd voor meer dan 5 tattooartiesten met hun 5 klanten. Het is VERBODEN om kinderen en/of huisdieren mee te nemen naar de shop.

Zeker doen:

 • Goed slapen van te voren. Een tatoeage zetten is best intensief voor je lichaam, dus vertroetel het even goed.
 • Goed eten van te voren. Je kan tijdens een tattoosessie best een beetje flauw worden. Neem ook vooral wat te eten en te drinken mee (iets met suiker bijvoorbeeld) om eventueel bij een lange sessie in een pauze te snacken.
 • Voor de verzorging van je tatoeage gebruik je Bepanthen Zalf (niet de créme) en Unicura Balance zeeppompje. We raden je aan dit van tevoren aan te schaffen, of bij ons te halen; we verkopen nazorgpakketjes in de winkel.
 • Verschoon je beddengoed van te voren. Je hebt een wond, dus houd alles zo schoon mogelijk.
 • Trek ruim zittende kleding aan; in ieder geval ruim genoeg zodat we goed bij de plek kunnen zonder dat je in je ondergoed hoeft te zitten 🙂 Als je een rugtatoeage laat zetten kan je bijvoorbeeld een cardigan/vest omgekeerd aantrekken.
 • Als je het spannend vindt, neem dan max. één persoon mee. In uitzonderlijke gevallen mag diegene de tattooruimte mee in, maar vanwege drukte en afleiding vragen we bezoek altijd in de zithoek te blijven. Wat soms qua afleiding voor jezelf ook helpt is je eigen muziek luisteren of een tijdschrift of programma bekijken. Neem vooral je mp3/mp4 speler en doppies mee!
 • Mocht het in hoge nood nodig zijn: op tijd afzeggen of verzetten. Je kan bij hoge uitzondering tot 14 dagen van tevoren kosteloos verzetten. Kosteloos afzeggen kan alleen als de artiest geen schets voor je heeft gemaakt en ook minimaal 14 dagen van tevoren. Zijn er al wel schetsen gemaakt of is de termijn korter, dan is de aanbetaling voor de artiest vanwege de tijd die diegene aan de schets heeft besteed en het feit dat diegene waarschijnlijk op zo’n korte termijn geen nieuwe klant kan inplannen.

→ Nog een tip: Draag donkere of oude kleding. Stel dat er wat inkt op je kleding komt, dan krijg je dat er niet zo goed meer uit. En da’s jammer… Of juist een goed excuus om te gaan shoppen 🙂

 

Zeker laten:

   • Neem geen kinderen onder de 16 jaar of honden mee als je een kennismaking of tatoeageafspraak hebt.
   • Je kan niet getatoeëerd worden als je zwanger bent en/of nog borstvoeding geeft. Je moet minimaal 3 maanden gestopt zijn met het geven van borstvoeding om wel weer getatoeëerd te kunnen worden
   • Probeer, zover mogelijk, alleen naar de afspraken te komen. Het gaat om jou en jouw tattoo. Aanhang moet vaak lang wachten in de wachtkamer, dus dit is ook niet leuk voor hen 😉 Daarnaast is onze shop niet gebouwd voor meer dan 5 tattoo klanten.
   • Te laat komen op je afspraak is echt te jammer; dan vervalt je aanbetaling en soms ook je tatoeageafspraak. Gewoon op tijd komen dus 🙂
   • Geen alcohol drinken de avond van te voren. Mochten we ruiken en merken dat je gedronken hebt, dan kunnen we je helaas niet tatoeëren. Maar da’s zo logisch, dat hoeven we eigenlijk niet te zeggen 🙂
   • Gebruik geen verdovende crèmes zoals Emla crème. Je huid wordt er sponzig van en maakt het voor ons onmogelijk om een mooi werk af te leveren. Lees meer bij Hoe voelt het?

Afzeggen of verzetten afspraak
Wil je je afspraak annuleren of verzetten, bedenk dan van tevoren dat wij een afzegtermijn van 14 dagen hanteren. Mocht ja na dit termijn toch nog willen annuleren, dan zijn wij helaas genoodzaakt om jouw aanbetaling in rekening te brengen. Lees hier meer over in onze Algemene Voorwaarden.
Is er sprake van een annulering door overmacht, bijvoorbeeld ziekte, BEL dan alsjeblieft naar de shop via het bovenstaande nummer. Eventueel kan je een voicemailbericht achter laten, deze wordt namelijk elke ochtend meteen afgeluisterd. Mocht je het nodig achten om voor de zekerheid ook een email te sturen, dan kan dit naar info@theinksociety.nlAlleen een email wordt NIET als een geldige manier van annulering gezien in het geval van overmacht. In dit geval zullen we als nog de aanbetaling in rekening brengen. BEL hierom alsjeblieft 😉