De algemene werkwijze


Algemene werkwijze
De artiesten die bij The Ink Society werken, werken alleen op afspraak en in hun eigen stijl. Je kunt hun portfolio’s bekijken op de artiestenpagina of Facebookpagina (ook te bekijken als je geen account op Facebook hebt). Hieronder vind je de algemene werkwijze, maar hier kan per persoon vanaf geweken worden, gezien zij zelfstandig werkend artiesten zijn.


De aanvraag
Bijna alle artiesten zitten volgeboekt. Af en toe gaat de lijn per artiest weer even open voor nieuwe aanvragen. Houd daarvoor onze Facebookpagina in de gaten; we posten een bericht als het zover is. Zit je niet (zo vaak) op Facebook en wil je ’t niet missen? Dan kan je ook een mailtje sturen naar info@theinksociety.nl met de vraag voor een plekje op de mailinglijst van een artiest. Dan ontvang je een alert wanneer de lijn weer open gaat met een aanvraagformulier. We vragen je die dan zo goed mogelijk in te vullen.

Let op: de artiest maakt daarna een selectie uit de aanvragen en zal je daarover berichten.

Bekijk ook vast het werk op de artiestenpagina of Facebookpagina, om te zien of hun stijl ook echt past bij wat jij wilt. Mocht je ideeën hebben die daarbuiten vallen, dan verwijzen we je graag door naar gecertificeerde artiesten in de buurt.

Specifieke situaties: Is je aanvraag een cover-up of bedekking van littekens? Stuur dan alsjeblieft ook een goede foto van de plek mee.

 

De kennismaking
Op het moment dat je de kennismaking hebt, zal je het idee voor je tatoeage verder bespreken. Het is belangrijk om diegene zoveel mogelijk creatieve vrijheid te geven; je hebt de artiest natuurlijk gekozen voor de specifieke stijl 🙂
Wel vragen we van je dat je zo duidelijk mogelijk jouw richtlijnen vertelt; wat je echt wel of echt niet wilt, op welke plek je het wilt, of je een maximaal budget hebt etc. Hoe meer ontwerpen er gemaakt moeten worden, hoe duurder het hele proces wordt, dus het is echt belangrijk om te weten wat en van wie je een tatoeage wilt.
Na de kennismaking spreek je af hoe jullie proces nu verder gaat en doe je een aanbetaling voor de reservering van de datum en een vergoeding voor de schets. De hoogte hiervan wordt door de artiest zelf bepaald naar aanleiding van de grootte en ingewikkeldheid van de aanvraag. (Lees hier meer over onder het kopje De Prijs hieronder).

 

Het ontwerpproces
Na de kennismaking gaat het creatieve brein in werking! De artiest duikt nu in je idee; gaat inspiratie opdoen, beelden verzamelen, studies maken en aan de hand daarvan wordt jouw unieke ontwerp gemaakt. De ene artiest zal je haar ontwerp uiterlijk een week van tevoren per e-mail sturen, de ander zal je uitnodigen voor een schetsbespreking en soms zal de afbeelding op de tattoodag zelf op het het lichaam geschetst worden. Dit wordt je tijdens de kennismaking verteld.

 

Het tatoeëren
Kom op tijd voor je afspraak. Kom uiterlijk een kwartier eerder en kom niet te laat. Als je te laat komt, is het goed mogelijk dat je afspraak vervalt. En lees voordat je komt ook even onze Dos and don’ts

De inkten die de artiesten bij The Ink Society gebruiken zijn goedgekeurd door de NVWA en zijn veganistisch.

Lees meer over hoe tatoeëren voelt bij Hoe voelt het?
Tijdens het tatoeëren is het belangrijk dat je goed zit of ligt, zodat je zo stabiel en relaxed mogelijk kan blijven. Mede daarom laten we ook geen bezoekers toe in de tattooruimte, want als je wordt afgeleid door van alles om je heen, of als je praat, dan is de kans groter dat je (onbewust) beweegt. Soms word je in een oncomfortabele houding gezet en dat voelt misschien even ongemakkelijk, maar een goede houding en positie voor de artiest is noodzakelijk om een mooie tatoeage af te leveren. Eventjes doorbijten dus 🙂

 

De nazorg
Je krijgt van de artiest een formulier mee waarop staat uitgelegd hoe je het het beste kunt verzorgen. Ook kan je de nazorgproducten (Bepanthen zalf (niet creme) en Unicura Balance in pompflacon) bij ons, of van te voren, aanschaffen. Lees meer over de nazorg

 

De prijs
De prijs van een tatoeage hangt van vele factoren af. De huid, de plek, het ontwerp, etc. Het is daarom alleen maar mogelijk om, voordat het ontwerp er is, slechts een ruwe prijsschatting geven. Het zetten van een tatoeage is vaak minder werk dan het ontwerpen ervan. Daarom vraagt de artiest ook een schetsvergoeding voor het maken van jouw ontwerp. Dit betaal je na je kennismaking, samen met je aanbetaling. De aanbetaling wordt verrekend met je totaalprijs. De schetsvergoeding wordt niet verrekend met je totaalprijs. Hoe hoog dit bedrag is wordt altijd van tevoren aangegeven door de artiest en je kunt tijdens de kennismaking ook een maximaal budget aangeven, dan kan diegene daar rekening mee houden in het ontwerpproces. Ons starttarief is €150.

 
Bijwerken
Je kunt na 6 weken tot 6 maanden na je tattoodatum aanspraak maken op een gratis bijwerksessie van je tatoeage. Daarna zal de artiest een kleine vergoeding in rekening brengen. Mocht de artiest weggaan bij The Ink Society, dan kan je de artiest persoonlijk een berichtje sturen als je nog binnen dat half jaar zet.

 

–> Afzeggen/verzetten <–
Je kan bij hoge uitzondering tot 14 dagen van tevoren kosteloos verzetten. Kosteloos afzeggen kan alleen als de artiest
geen schets voor je heeft gemaakt en ook minimaal 14 dagen van tevoren. Zijn er al wel schetsen gemaakt of is de termijn korter, dan is de aanbetaling voor de artiest vanwege de tijd die ze aan de schets heeft besteed en het feit dat ze waarschijnlijk op zo’n korte termijn geen nieuwe klant kan inplannen. De hoogte van de aanbetaling wordt na de kennismaking bepaald.


Algemene voorwaarden

Of we ook een lap tekst met Algemene Voorwaarden hebben? Ja! Hè, fijn!