Tattoos by Daisy


Tattoos by Daisy

—–

(English below)
Helaas zal Daisy ons verlaten na juni 🙁 Maar no worries, ze blijft gelukkig wel tatoeëren, maar dan in haar woonplaats Alkmaar. Daisy zit bij ons tot juli al volgeboekt, dus daar kan je geen aanvragen meer voor indienen. Vanaf juli (en dat betekent dus echt VANAF juli 😉) kan je een aanvraag doen via tattoosbydaisy@gmail.com.

Unfortunately Daisy is leaving us after June 🙁 But no worries, she’ll continue tattooing in her hometown of Alkmaar. She is already fully booked at The Ink Society, so she won’t be taking new applications. From July (and that really means FROM July 😉) you can contact her at tattoosbydaisy@gmail.com for appointments.

—–

Al sinds ik me kan herinneren ben ik bezig met tekenen en gefascineerd door kunst. Op school hield ik me nooit zo bezig met de lessen. Ik was liever aan het tekenen of weg aan het dromen bij wat ik kon maken. Als ik niet aan het tekenen was dan was ik wel met iets anders bezig om te creëren. Natuurlijk wilde ik na de middelbare school verder met dit. Ik was toen de tijd 15 jaar dat ik mijn mavo afrondde, woonde in een gat genaamd Heerhugowaard en had mijn zinnen gezet op het Grafisch lyceum in Amsterdam. Helaas vonden mijn ouders dat ik te jong was om in mijn eentje naar Amsterdam te gaan en zou ik op die leeftijd geen recht hebben op studiefinanciering. Dus ik moest wachten tot mijn 18e. Ik kon wel janken natuurlijk. Wat moest ik dan? Uiteindelijk heb ik 2 jaar de opleiding SPW gevolgd. Toen ik 18 werd ben ik daar meteen mee gestopt en naar het Grafisch lyceum gegaan. 4 jaar later had ik mijn diploma in mijn zak en ben ik begonnen met werken bij een drukkerij.

Al snel kwam ik erachter dat dit het ook niet was. Ik kon hier mijn ei niet kwijt en had veel behoefte om meer van de wereld te zien, nieuwe inspiratie op te doen. Ik nam ontslag en vertrok naar Costa Rica, van Costa Rica naar India en Nepal om daarna flink wat landen aan te doen in Europa en weer terug te gaan naar India. In de tussentijd deed ik freelance grafisch werk en hier en daar wat schoonmaakklussen om mijn reizen te bekostigen. Uiteindelijk was het geld op en was het tijd om me weer te settelen in Nederland. Ik kwam te werken als grafisch ontwerper bij een reclamebureau in Haarlem. Maar ook dit was het niet en heb ik mijn koffer gepakt om weer naar India te gaan.

Eind 2012 kwam ik weer terug en kon ik aan de gang als freelance vormgever bij het bedrijf waar mijn broertje ook werkte. Hij en ik waren zijn enige werknemers. Ik had veel vrijheid en leuke opdrachten bij dit bedrijf en dit maakte het een stuk aangenamer. Maar toch wilde ik meer! Een vriendin van mij werkte toen als piercer in een Tattooshop in Schagen. Zij vertelde mij dat de leerling van de tatoeëerder niet langer kon blijven en er dus een plek vrij zou komen. Niet veel later ben ik begonnen met het leren te tatoeëren. Ondertussen zijn we bijna 3 jaar en een hoop hard werken verder. Natuurlijk maak ik hier en daar nog een reisje. Maar ik heb gevonden waar ik blij van word en waar ik wel mijn ei kwijt kan. Dankzij de dames van The Ink Society heb ik ook nog eens een super leuke plek om dit uit te voeren!

Je kunt mijn laatste werk ook op Instagram bekijken of op de Facebookpagina van The Ink Society